top of page
  • Szerző képeAdam

4 módszer, hogy bármely helyiség nagyobbnak tűnjön

Mindannyian tudjuk, milyen manapság az ingatlanpiac. Különösen a nagyobb városokban, szinte emberfeletti feladat olyan tágas lakást találni, amely nem a város végében lévő lakótelepen van, vagy amelynek bérleti díja nem kerülne az összes megtakarításunkba. Gyakran kénytelenek vagyunk beérni egy kisebb térrel, amelyben kreatív kompromisszumokat kell kötnünk aközött, hogy mi az, ami még mindig dizájnos megoldás, de ugyanakkor nem korlátoz minket túlságosan a mindennapi használatban. Mai cikkünkben arról beszélünk, hogyan bővíthetjük vizuálisan a belső teret anélkül, hogy feltétlenül nagyobb térbe kellene beruháznunk.


Legyen világosság

A sok fény kulcsfontosságú ahhoz, hogy a teret nagyobbnak érezzük. Számos módja van annak, hogy több fényt juttassunk a belső térbe - néhány drágább és hatékonyabb, néhány olcsóbb, de nem ér el annyit. A leghatékonyabbak kétségtelenül a nagy ablakok. Sajnos ez egy nagy befektetés, és ha albérleted van, akkor nem ez a megfelelő megoldás. Szerencsére vannak olyan kis megoldások, amelyek nem olyan idő- és pénzigényesek, és egyes belső terekben tökéletesen megfelelnek.


Kicsi lámpák

A belső térben kerüld a sötét sarkokat. Ebben segíthetnek a lámpák, reflektorok és egyéb világítótestek. Itt valószínűleg nem fogsz tévedni. Például nagy csillárokkal felhívhatod a figyelmet a mennyezetre, amely így hirtelen vizuálisan magasabb lesz. Itt is lehetsz kreatív, például használhatsz dizájnos asztali lámpákat, vagy okosan elrendezett led-csíkokat.


Fehér, krémszínű, világoszöld!

Egy másik egyszerű trükk az egész tér feldobására, ha egyszerűen lefested a falakat és a mennyezetet is. Ami az imént említett mennyezeteket illeti, a tiszta fehér mennyezettel nem lehet hibázni. Ha azonban mégis szeretnél egy kis színt, fontold meg a hűvös, világos színeket, például a világoskéket vagy a világosszürkét. Ezek magas mennyezet benyomását keltik, mivel a szín felhívja magára a figyelmet. Tartsd azonban szem előtt a későbbi falszínt is. Ezek különösen alkalmasak a világos színárnyalatokhoz, mint például az akvamarin, a kagyló, a lila vagy az elefántcsont, vagy egyszerűen a fehér vagy a krémszínű. Azzal is játszhatsz, hogy hány falat festenél színesre, és melyeket hagyod fehéren. A legnagyobb szobaérzet érdekében javasoljuk, hogy a mennyezetet is fesd fehérre, valamint azt a falat, ahol ablak van. Ez megerősíti azt a benyomást, hogy a fény nagy része az ablakon keresztül érkezik, és vizuálisan magasabbnak mutatja a falat.


Állólámpa a falnál

Ha egy festőt szeretnél, aki garantáltan jó minőségben végzi el a munkát, vedd igénybe Adam szolgáltatásait. Az Adam egy egyedülálló szolgáltatás, amelyen keresztül könnyedén összekötjük a vevőt a bizonyítottan profi szobafestőkkel. Tehát a legnagyobb "gondod" csak az lesz, hogy kiválaszd a neked tetsző színt és az időpontot a munka elvégzéséhez. Tőlünk kiváló minőséget kapsz, a legjobb áron.


Intelligens multifunkcionális bútorokkal

A bútorokkal teljesen megtöltött belső terek vizuálisan csökkentik a teret. Ezért kívánatos, hogy a szoba a lehető legjobban "tiszta" legyen, és ne legyen tele felesleges dolgokkal. Ez azonban nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik. Ha nem vagy a minimalizmus híve, valószínűleg sok olyan dolog vesz körül, amit valahol tárolni kell. Hogyan lehet megtanulni, hogy minden centimétert okosan és stílusosan használj ki? A válasz valójában nagyon egyszerű - használj multifunkcionális bútorokat!


Ágy és kanapé

Bár elsőre talán nem úgy tűnik, de a személyre szabott bútorok megtalálása vagy akár tervezése nagyon kreatív és szórakoztató feladat lehet. Egyesek számára elegendő egy fiók megvásárlása és egy tárolóhely kialakítása az ágy alatt. Van azonban, aki megpróbál tovább menni, és akár tervezni egy emeletes ágyat, amely alá egy kis könyvespolcot vagy kanapét helyezhet el, hogy pihenőövezetet hozzon létre. Néhány régebbi lakásban nem túl szerencsés konyhai elrendezést látunk, ahol az alapvető készülékek alig férnek el. Itt jöhet jól egy fából készült billenő deszka, amely asztalként vagy extra munkafelületként szolgálhat.


Tükrök és egyéb kiegészítők

Valószínűleg hallottál már néhányszor a tükörtrükkről. Igen, ezt itt is meg kell említenünk. Ha kicsi a helyiség, a nagy tükrök csodákra képesek, és vizuálisan valóban megnövelik a teret. Ráadásul bárhol felhasználhatók - nagy beépített szekrények ajtajaként, vagy a falon lévő képek helyett. De mindent csak mértékkel!


Ha egyéb kiegészítőkről van szó, légy takarékos. A sok kis kiegészítő feleslegesen túlterheli a belső teret. Válassz tehát kevesebb darabot. Gondolj a tér általános tisztaságára és szellősségére. E korlátozások ellenére is lehetsz kreatív. Itt olyan eredeti ötleteket kínálunk, amelyeket mindenki kipróbálhat.


Tükör a falon

Többszínű szőnyegekkel el tudod különíteni a különböző lakóterületeket. Az ablakokra tehetsz hosszú függönyt a mennyezettől a padlóig. Ez nem csak egy finom módja annak, hogy változatosabbá tedd a belső teret, de a függönyök vizuálisan is megnövelik az ablakokat, amire éppen szükséged van. Egy utolsó tipp, amely az egész teret frissíti, a szabadon hagyott lábú bútorok. Legyen szó kanapéról, fotelről vagy akár ágyról, próbálj olyan darabokhoz nyúlni, amelyeknek pontosan látod a lábát. Ez azért hasznos, mert azt a benyomást keltik, mintha a padló felett lebegnének, ezért a belső térnek kellemes, tágas térérzetet adnak.

0 hozzászólás
bottom of page