top of page
  • Szerző képeAdam

A szoba előkészítése a festés előtt: útmutató a tökéletes eredmények eléréséhez

A falak színének megváltoztatása új lendületet adhat otthonának. Legyen szó a nappali, hálószoba vagy dolgozószoba újrafestéséről, ez egy egyszerű útmutató a szoba előkészítéséhez, amely lehetővé teszi, hogy élvezze a gyönyörű eredményeket gondtalanul!


fedett bútor, festésre kész hely

A szoba és bútorok előkészítése:

Kulcsfontosságú, hogy a szoba lehetőleg minél tisztább és tárgyaktól mentes legyen a festő érkezése előtt. Bár a profi festő gondoskodik a padlók lefedéséről, az ablakok és kapcsolók letakarásáról, viszont az ügyfélnek gondoskodnia kellene arról, hogy a szoba ki legyen ürítve olyan tárgyaktól, amelyek akadályozhatják a falak teljes hozzáférését.


Mielőtt partnerünk, a festő, megjelenik, csak egy kis rendrakás és a tér előkészítése szükséges. Ha azt a lehetőséget választja, hogy a festő mindent előkészít és letakar, akkor nincs szükség túlzásokra. Mindazonáltal fontos kiüríteni a tolóajtós bútorokat, például kivenni a könyveket a polcokról és ki venni a ruhákat a szekrényből.


Ha a bútorok mozgatását vagy letakarását nem tartalmazza az ár, várható, hogy a tér már letakarva lesz fóliával, és a bútorok már készen állnak a szoba közepén, hogy könnyebb legyen a festőnek a falakhoz való hozzáférés.


üres modern szekrény

A festés zökkenőmentes lefolyása és esetleges takarítása:

Győződjön meg róla, hogy a festő számára megfelelő hozzáférése lesz a megfelelő világításhoz, valamint vízhez (a festés utáni esetleges takarításhoz). Ez biztosítja a festők optimális munkakörülményeit, és minőségi munkához vezet.


Minőségi festékek és anyagok kiválasztása:

Fontos figyelembe venni a terület egyedi igényeit és a minőséget, amikor festékeket és festőanyagokat választunk. A minőségi anyagokba való befektetés hatással van a festék tartósságára és az elkészült felület esztétikájára. Ebben a pontban a festő is segíthet tanácsaival, vagy akár teljesen rábízhatjuk a döntést a szakemberre. Mindenesetre fontos mérlegelni a falak nedvszívó képességét, a térben esetlegesen felgyülemlő nedvességet, vagy akár a kisebb egyenetlenségeket, például idősebb terek esetében.


Megbeszélés a festővel:

Annak érdekében, hogy a teljes folyamat minél gördülékenyebb legyen, érdemes a kezdetek előtt beszélni az Adam menedzserével vagy magával a festővel mindarról, ami a festésükkel kapcsolatos, és időben bejelenteni az esetleges változásokat. Legyenek konkrétak a látomásukat illetően a térre, de ugyanakkor figyeljenek a szakember tanácsaira is a lehetséges javaslatokkal kapcsolatban. Érdemes gyorsan megbeszélni, ki várja majd a festőt a helyszínen, ki lesz jelen esetlegesen a festés során, vagy hogy előnyben részesítik-e, hogy átadják a kulcsokat a festőnek, és tehát nem kívánnak jelen lenni a festés közben.


festő szalaggal bélést készít


A szoba előkészítése a festés előtt kulcsfontosságú lépés a tökéletes eredmények eléréséhez. Bízunk benne, hogy ezzel az egyszerű útmutatóval stresszmentesen és örömmel készül majd a festésre.


0 hozzászólás
bottom of page