top of page
  • Szerző képeAdam

Hogyan készüljünk fel a szobák festésére

Senki sem akarja felesleges dolgokra költeni a pénzét, és mindenki igyekszik spórolni, ahol csak lehet. Akár festőszolgáltatást veszel igénybe, akár saját magad kezdesz festésbe, az egész folyamatot megelőzi némi előkészület. Bizonyos esetekben még arra is szükség lesz, hogy szakemberek segítségét kérd. A csúcsminőség és az alacsony ár közötti egyensúly megtalálása igazi kihívásnak tűnhet. Lássuk tehát együtt, mi előzi meg az újonnan festett falakat, és hol lehet némi pénzt megtakarítani.


Festés előtti takarítás?


Még ha kissé bizarrnak is tűnik, igaz - festés előtt is takarítani kell. Méghozzá alaposan. Először is kezdjük a bútorokkal. Átmenetileg átpakolhatod őket más helyiségekbe, de elég, ha egyszerűen eltolod őket a falaktól, és a szoba közepére pakolod őket. Mindent, ami a szobában marad, le kell takarni. A padlót is! Nem kell mást tenned, mint beszerezni kartondarabokat és némi védőfóliát, és máris sikeresen véded a bútorokat (és a pénztárcádat) az esetleges károktól.


szobafestés, festés, budapest, házilag, felújítás, tisztasági festés, festék, glettelés, színválasztás, henger, ecset, szakember, szakértő, árajánlat

A a bútorok mozgatása azonban megnehezítheti az egész folyamatot, nemcsak az időigény miatt, hanem egyszerűen azért is, mert bizonyos esetekben a bútorok nehezek, vagy egyszerűen nincs kéznél valami, amivel megfelelően lefedhetnéd a bútorokat, és megvédhetnéd őket a festéktől. Egyes festők kínálnak ilyen szolgáltatásokat, ezekért azonban gyakran hatalmas árakat kérnek. Mi az Adamnél úgy döntöttünk, hogy ezen változtatunk. Szeretnénk megkönnyíteni a festést számodra. Festőink ezért szívesen segítenek a bútorok mozgatásában és lefedésében. A végső árban pedig aligha lesz észrevehető a különbség.


Gyakori, hogy a bútorok eltolása után megjelenik egy réteg por és pókháló, ami a bútorok mögött rejtőzött és nem volt olyan könnyen hozzáférhető. Célszerű megszabadulni tőlük. Ha pedig végeztél, ugorj be a kedvenc éttermedbe egy italra. Jutalmazd meg magad!


szobafestés, festés, budapest, házilag, felújítás, tisztasági festés, festék, glettelés, színválasztás, henger, ecset, szakember, szakértő, árajánlat

Nem elég csak a koszos falakat festeni.


Ha azt várod, hogy egy új festés mindent helyrehoz, akkor tévedsz. A falakat gondozni kell. Különösen azok, amelyek régebbiek, és amelyeken egy korábbi festékréteg vagy régi tapéta van, különleges gondoskodást igényelnek. Alaposan le kell kaparni a falakat, és el kell távolítani a korábbi bevonatokat. Bizonyos esetekben kisebb repedéseket kell betömni, és különböző egyenetlenségekkel kell foglalkozni. Röviden, a cél a lehető legegyenletesebb alap elérése, hogy a festék felhordható legyen. Ha nagy repedések vannak a lakás falain, akkor jobb, ha a javítási munkálatokat szakemberekre bízza. Ha azonban a repedések nem olyan nagyok, és úgy dönt, hogy saját maga javítja ki őket, számoljon további kiadásokkal olyan szerszámok formájában, mint a spatula, a simító, és maga a glett, amelyet a lyukak kitöltésére használnak.


szobafestés, festés, budapest, házilag, felújítás, tisztasági festés, festék, glettelés, színválasztás, henger, ecset, szakember, szakértő, árajánlat

A kisebb karcolások fedése általában benne van a szokásos festési munkák árában. Nagyobb srülsek esetén azonban fontos, hogy a munkát jó minőségű és tapasztalt festők végezzék el. Ellenkező esetben a repedések néhány nap vagy hét múlva újra megjelenhetnek. Mi az Adamnál tökéletesen felkészültünk ezekre a munkákra, és az esetleges javítások sem jelentenek problémát. Csak hívjon minket - a festő akár már holnap a helyszínen lehet, és minden munkát minőségben és olcsón fog elvégezni.


Csak nyugodtan!


A szobafestés elég stresszes lehet, különösen, ha kis lakásban élsz. Egy 3 szobás lakás hirtelen egy egymásra rakott 1 szobássá válhat. És akkor még nem is beszélünk magáról a festési folyamatról. Ha saját kezűleg festesz, meg kell vásárolni az összes szerszámot és eszközt, és persze ki kell választani a megfelelő színt. Ha szakembert alkalmaznál általában nehéz megrendelni a festést, mert gyakran nagyon elfoglaltak a festők. Ebben azonban az Adam jelentősen megkönnyíti a munkádat, nálunk Te választhatod ki a festés időpontját, a Te preferenciáid szerint. Nem akarjuk növelni az aggodalmaidat, éppen ellenkezőleg, csak a legjobb minőséget akarjuk nyújtani, így időt, és pénzt takarítunk meg számodra.


szobafestés, festés, budapest, házilag, felújítás, tisztasági festés, festék, glettelés, színválasztás, henger, ecset, szakember, szakértő, árajánlat

Így most már csak rajtad múlik, hogy meghozd a döntést. Ha megrendelsz egy festőt, akár pár napra el is mehetsz nyaralni, így nem kell aggódnod, hogy nem tudsz kényelmesen lakni a lakásodban. Sokkal jobb úgy festeni, hogy fizikailag nem vagy jelen. Nyugodtan borozhatsz és grillezhetsz, miközben valaki más elvégzi helyetted a nehéz munkát.


Ha viszont egyedül festesz, hívd meg a barátaidat a munkára, és tedd kellemes eseménnyé a festést. Az unalmas tevékenység így mindenki számára szórakoztatóvá válik, és nem csak egy gyönyörűen kifestett szobával, hanem felejthetetlen emlékekkel is gazdagodsz.


0 hozzászólás
bottom of page