top of page
  • Szerző képeAdam

Hogyan lehet egy sötét falat világosra változtatni?

Ahogy telik az idő, úgy változnak a színpreferenciáink. Lehet, alig 3 évvel ezelőtt még úgy gondoltuk, hogy a sötétzöld a tökéletes szín a konyhába és a nappaliba is. Egy idő után rájöhetünk, hogy valami világosabbra van szükségünk, ami jobban feldobja és optikailag megnöveli a terünket. Mit tegyünk ilyenkor, és hogyan készüljünk fel rá, hogy az eredmény olyan legyen, amilyennek elképzeltük? Tudj meg gyakorlati tippeket arra vonatkozóan, hogyan festheted át a falat sötétről világosra, és hogyan készülj fel a festésre.



színpaletta

Mérd fel a helyzetet


Mielőtt kezedbe vennéd a hengert, nézd meg a falat, és mérd fel a helyzetet. Ha már régen festetted a falakat, és első pillantásra látszik, hogy porosak, érdemes a tisztítással kezdeni. Ehhez nincs szükséged semmilyen speciális felszerelésre - mindössze egy jó mosogatószerre és szivacsra.


Mit tegyél, ha nem jó a fal állapota?


Abban az esetben, ha a fal állapota nem a legjobb, és a festék hámlik vagy hullik - le kell kaparni a sötét festékréteget. Ez a feladat gyakran időigényes és alaposságot igényel. Ilyen helyzetben érdemes megfontolni egy szakember szolgáltatásait. Az adamfestes.hu itt ideálisnak bizonyul, a platformon szakképzett festőket találsz, akik megfizethető áron, kiváló minőségű festési szolgáltatást végeznek számodra.



hibás fal


Alapozás és kitöltés


Ha a fal már elő van készítve, érdemes megfontolni az alapozást. Ezáltal a későbbi festékrétegek sokkal jobban fognak tapadni. Az alapozás emellett kiegyenlíti és egységesíti a festendő aljzatot. Ha azonban a falon sérülések vannak, azokat ki kell javítani. Ami a glettelést illeti, ez nem a legnehezebb feladat, de ha nem az a személy vagy, akit a pontosság, precizitás és aprólékosság jellemez - fontold meg egy szakember felbérlését. Ez egy időigényes munka, jó ötlet beraktározni jó minőségű anyaggal, csiszolópapírral.


Kezdődjön a festés!


Ha az előző lépéseken túl vagy, ideje továbblépni és elkezdeni a festést. Itt érdemes megfontolni a különböző érveket, amelyek a jobb minőségű festék kiválasztása mellett szólnak. Ezzel elkerülhetjük a csíkozódást, és a munkaidőt is csökkenthetjük. Még ha drágább festéket választunk is, ez nem jelenti azt, hogy egy réteg elegendő lesz. A mély, sötét falakat esetleg kétszer vagy néha háromszor is le kell festeni.



festékhenger


Reméljük, hogy tippjeinkkel visszahozzuk a fényt otthonodba, és élvezni fogod otthonod új megjelenését. Ha azonban úgy döntesz, hogy ez a feladat meghaladja a képességeidet, vagy inkább időt spórolnál, és minőségi eredményt szeretnél, akkor igazi profik szolgáltatásait ajánljuk. Ráadásul az online kalkulátorban ellenőrizheted egy ilyen szolgáltatás költségeit.



0 hozzászólás
bottom of page