top of page
  • Szerző képePéntek Rita

Kamaszbirodalom: ötletesen a látványos változásért

Már nem gyerek és még nem felnőtt, de a véleménye nagyon határozott. Ismerős? Egy kamasz szobáját berendezni, dekorálni nem a legegyszerűbb feladat. Mindenekelőtt a legfontosabb: hallgasd meg és próbáljátok megtalálni a közös nevezőt :) És most nézzük meg, melyek azok a dekorációs praktikák, amelyekkel garantáltan sikert érhetsz el egy kamasznál!


Különleges falfestés

Legyen legalább egy falszakasz, amelyről a tini döntheti el, hogyan nézzen ki. Bízz az ízlésében, remélhetőleg nem lesz túl vad :) Ha szétnézel a Pinteresten és előre gyűjtesz pár ötletet, könnyebb dolgotok lesz. Például ez a sűrű pöttyözés a legtöbb szobában jól mutat. De lehet csíkos vagy más geometriai minta is. Ráadásul fekete-fehér, ami úgyis nagy kedvenc ebben az életkorban.


Egy jól megválasztott minta már önmagában akkora változást idézhet elő, hogy a régi bútorok egy része is megmaradhat és elegendő lesz egy kis átrendezés.

gyerekszoba

Fények és képek

Mindegyik elengedhetetlen összetevő a kamaszbirodalomban. A fényfüzérekkel jól kiemelhetsz egy részletet, például a tükröt vagy hangulatossá, kuckóssá teheted az ágyat.


A kedvenc fotókból pedig különböző kollázsokat lehet összeállítani. Mivel ez eléggé feltűnő, a legjobb, ha alatta a fal fehér marad, ez emeli ki legjobban. Különleges dekorációs falat állíthatsz össze polaroid képekből is.

fotófal
tükör fényekkel
ágy gitárral

Növények

Méghozzá jó sok! Lehet élő is, de még jobb, ha mű, az biztosan túléli. Ne csak a hagyományos módon gondolj a cserepesekre, hanem függeszd fel őket vagy világítsd meg az elengedhetetlen fényfüzérrel.

hálószoba növények

növények gyerekszobában

Makramé

Szórakoztató együtt készíteni makramé falvédőket, virágtartókat. Kevésbé ügyesek gazdag választékot találhatnak a Meskán is.

makramé

Neon reklámok

A fényfüzérek mellett nagyon népszerűek a neon feliratok, reklámok is. Ezek lehetnek kedvenc idézetek vagy szimbólumok is.

rózsaszín neon felirat
neon kéz

Nyitott és mobil tárolók

Mivel a tinik szeretik rendezgetni a szobájukat, imádni fogják a kerekes bútorokat. Jól jön egy nyitott ruhaállvány is, ahova kitehetik kedvenc darabjaikat és szetteket állíthatnak össze belőlük. Emellett persze legyen zárt szekrény, komód is, mert azért fő a praktikum! :)

nyitott szekrény

Ezek a szobák kifejezetten eklektikus stílusúak, ami azt is jelenti, hogy jó ízléssel összeválogatva sokféle bútor helyet kaphat itt, például felújított, újrahasznosított darabok is. Remek alkalom ez a közös időtöltésre, kreatív alkotásra. Végre egy olyan lehetőség, amelyet - egymásra figyeléssel, meghallgatással - az egész család élvezhet!

Ha nálatok is aktuális a gyerekszoba megújítása, festése, és szeretnéd a festést megbízható szakemberekre bízni, nézz szét az adamfestes.hu oldalán. Az oldalon az ingyenes árkalkulátorban azonnal kaphatsz egy becslést a festés összegéről a megadott adatok alapján.

Remélem Te is találtál kedvedre való ötletet, stílusjegyet, amit becsempészhetsz a megújult kamaszbirodalomba. Ha még több ötletet szeretnél gyerek vagy tini szoba berendezéséhez, látogass el a honlapomra.


0 hozzászólás

Comments


bottom of page