top of page
  • Szerző képeAdam

Milyen színeket válasszunk a konyhába?

Az egyik legfontosabb dolog, amit figyelembe kell venni a konyhai színek kiválasztásakor, hogy mit szeretsz te és a háztartás többi tagja. Milyen színek tetszenek neked és nekik? Nem csak egy válasz létezik, de mutatunk néhány tippet, amelyekkel biztosíthatod, hogy ez egy olyan tér legyen, amelyet mindenki szeretni fog.


modern konyha

Hol találhatsz inspirációt egy új konyhához?


Az új konyhán végzett munka a tervezéssel kezdődik. Inspirációt kaphatsz egy új konyhához amikor meglátogatod a barátaid, az interneten, a speciális konyhai stúdiókban és természetesen a fantáziádban is. Fiatal korunktól kezdve mindannyiunknak van egy elképzelése a szobák megjelenéséről, amelyben jól érezzük magunkat.


A konyha tervezésekor praktikus online eszközök állnak rendelkezésre, amelyeknek köszönhetően nem csak elképzelheted a jövőbeli konyhád megjelenését, hanem képes leszel arra is, hogy tökéletesen megtervezd azt. Néhány ilyen programmal akár 3D-s tervezést is készíthetsz az új konyhádról.


A legnépszerűbb konyhai szín a Magyarországon a...


A konyhát gyakran tekintik az otthon szívének. Ez az a helyiség, ahol a család összegyűlik, hogy együtt főzzön és egyen. Ezért fontos, hogy a megfelelő színeket válasszuk a konyhába. Ha elképzelsz egy tipikus magyar konyhát, milyen szín jut eszébe? Ha egy narancs vagy sárgabarack szín, fából készült szekrényekkel és rozsdamentes acélból készült készülékekkel kombinálva, egy nyitott térben, amelyet életre és főzésre terveztek, akkor olyan konyhát képzelsz el, mint a legtöbb magyar. Röviden, a narancssárga konyha itt örökzöld.


Milyen színeket válasszunk a konyhába?


A narancssárga mellett a konyhai falak klasszikus színei közé tartozik a piros, a sárga vagy a zöld. Mindezek a színek támogatják az étvágyat és élénkítő hatásúak. És pontosan erre van szükségünk a konyhában. Kisebb konyhák vagy modern kialakítású konyhák esetében a falakat tisztán fehéren hagyhatod. Így az egész tér megvilágosodik és optikailag megnagyobbodik.


modern zöld konyha

A modern kialakítású konyhák hűvös színűek is lehetnek.


A modern konyha kialakítása sokkal többet is lehetővé tesz. Természetesen mindig figyelembe kell venni, hogy mennyi hely áll rendelkezésére a konyhában. A kisebb konyhák világosabb színeket igényelnek . A nagyobbaknál viszont el lehet rugaszkodni. Amikor a megfelelő színt keresed a konyhába, ne feledd, hogy minden nap látni fogod.


Ha a konyha nagy és a nappalival van összekötve, próbáld meg összehangolni a két helyiséget, hogy színben kompatibilisek legyenek egymással. Egy nagyobb konyhában, könnyen megengedheted magadnak, hogy olyan színeket használj, mint a kék vagy zöld vagy nagyon modern lila. A konyha tökéletes megjelenéséhez azonban használd őket világos pasztell árnyalatokban és meleg színekkel kombinálva.


A konyhabútorok és készülékek is lehetnek színesek


De a színek a konyhában nem csak festett falak. A konyha színhangolása is szerepet játszik. Gondold át, hogy a készülékek, szekrények és egyéb berendezések hogyan illeszkednek a konyha általános koncepciójába. Egy adott szín teljesen más hatást válthat ki a modern dizájn bútorokkal, mint a retro konyhai berendezésekkel.


A színes készülékek zöld színűek


Unod a fehér és rozsdamentes acél klasszikusokat a konyhában? Szeretnél valami mást kipróbálni? Cseréld le a fehér hűtőszekrényt egy pirosra vagy akár egy rózsaszínre. Még egy türkiz színű mikrohullámú sütő is gyönyörűen feldobhatja az egyhangú teret. A piros az egyik legnépszerűbb szín, amelyet a konyhai készülékeknél használnak.


Biztosan találkozni fogsz piros vízforralóval, vasalóval, és egy piros mosógép is beépíthető a konyhabútorba. Ez csak a fantáziádtól függ. De ha nem érzed magad túl biztosnak a színválasztásban, válassz egy dizájnos bútordarabot, a többi készüléket pedig szerezd be klasszikus színekben. Meglátod, hogy még ez a hűtő is annyira feldobja konyhád dizájnját, hogy a barátok és ismerősök dicsérni fogják az ízlésedet.


retro hűtő

Modern árnyalatú konyhabútorok


A világos konyhabútor minden konyhába illik. Nem kell félni a menta, világoskék, de akár piros vagy rózsaszín árnyalatú konyhabútoroktól sem.


A fa dekornak azonban minden konyhában szerepet kell kapnia. Könnyedén kombinálhatod a konyha belsejének bármely színével, és ennek köszönhetően olyan hangulatos teret is létrehozhatsz, ahol az egész család szívesen összegyűlik. Csakúgy, mint a falak színének összehangolásánál, a konyhai belső berendezések esetében is érvényes az a szabály, hogy az elemeket célszerű meleg árnyalatokkal, sötét színnel kiegészíteni. Például egészítsd ki a kék vagy zöld árnyalatú konyhapultot arany színű konyhai dekorációval. Ennek köszönhetően a konyha belseje fényűzően fog kinézni.


Eredeti dekoráció a konyhában


A konyhai dekoráció nem csak díszes csészék és tégelyek, amelyekre nagyanyáink idejéből emlékszünk. Ne félj a konyhában falmatricákat vagy fakeretbe foglalt dizájnképeket használni, amelyek kiegészítik a konyha belsejét.


Ha a konyha a nappalival van összekötve, ne félj hasonló kialakítású dekorációs elemeket használni, amelyeket mindkét helyiségben használni fogsz. Az egész tér gyönyörűen össze fog kapcsolódni. A konyhai dekorációkat magad is elkészítheted.


Rögzíts egy fakeretet a konyhai eszköztartó köré, és hirtelen egy olyan eredeti képet kapsz a, amelyet egyetlen más konyhában sem találsz. Maga a konyhai berendezés is lehet dekorációs elem. Például egy modern konyhabelsőbe épített retro hűtőszekrény igazán érdekesen nézhet ki.


0 hozzászólás
bottom of page