top of page
  • Szerző képePéntek Rita

Tedd személyessé az otthonod festéssel!

Amikor szóba kerül a falfestés, sokaknak feláll a szőr a hátán. Mert rögtön látják maguk előtt a pakolást, a rendetlenséget, a felfordulást. Megeshet az is, hogy nem sikerül teljesen eltalálni egy-egy helyiség falszínét. Esetleg kicsit unalmas lesz vagy sablonos. Az itt következő festési megoldások arra mutatnak példákat, hogy a festés lehet öröm is. Látva az eredményeket, azért is különösen jók, mert ha úgy akarod, nem kell az egész lakást vagy szobát átfesteni, hanem elég csak egy jellemző sarkot, részletet kiválasztani. Nem utolsó sorban így kevesebb festék is elegendő lesz.

Ha éppen most szeretnél festeni és valami érdekes, figyelemfelkeltő után kutatsz, itt a remek alkalom! Ezek az ötletek azok számára is segítségül szolgálnak, akik kicsit bátortalanabbak a színválasztásban. Így kisebb felületen próbálhatnak ki különböző színkombinációkat. A végeredmény pedig sokkal játékosabb, kreatívabb lesz, mintha csak egyetlen színnel dolgoztunk volna.

Sárga-szürke dolgozósarok

Fa szekrény

Kisebb felületre nyugodtan válassz élénkebb, ütősebb színt, amivel nagyszerű kontrasztos hatást érhetsz el.


Dolgozósarok növényekkel

Eltérő színű festéssel elválaszthatod egymástól a nagyobb helyiségek különböző funkcióit. Például jelezheted így az előszobát vagy csak egy tükröt vagy kijelölheted vele a dolgozósarkodat.


Falitükör

Ez a módszer különösen alkalmas arra, hogy megmutass egy-egy szép részletet, kiemelj egy polcot vagy hátteret adj a képeidnek. A kompozíciót (ezt a többi képen is megfigyelheted) igazán a polc, illetve a festés elé helyezett bútor teszi kerekké és odaillővé.


Barna színárnyalatú dolgozó

A zöld növények szuperül mutatnak a rózsaszín különböző árnyalatai előtt. Mintha csak egy modern minimalista festmény készült volna.


Növények a falon

És még néhány boltív, amely lágyítja a szögletes formákat.


Növények és dísztárgyak

Ágy és éjjeliszekrény

Végezetül pedig nézzünk meg pár jól működő színkombinációt!


Színkombinációk

Tetszett ez a fajta falfestés? Lakberendezési tanácsadás keretében szívesen elkészítem és személyessé teszem otthonod bármely helyiségének színtervét a hozzá illő bútorokkal együtt.0 hozzászólás

Комментарии


bottom of page