top of page
  • Szerző képeAdam

Viva Magenta: 2023 színe


Mint már tudjuk, a Pantone® minden évben megnevez egy színt, amely színesíti a híreket. Ennek a színnek nemcsak a valóságot kell tükröznie, hanem a következő év globális érzelmi légkörét is meg kell jósolnia. A szervezet által választott szín 23 éve befolyásolja a termékfejlesztést és a vásárlási döntéseket különböző iparágakban, többek között a divattervezésben, az ipari belsőépítészetben és a grafikai tervezésben.



Ahogyan 2022-ben a Very Peri szín az egyén csendes és kreatív újrafelfedezésére hívott fel, ez a 2023-as Viva Magenta bátor és befogadó forradalomra hív mindenkit. Egy forradalomra, amely újra összekapcsolódásra késztet minket a "való világgal", és eltávolodik a képernyőktől.



viva magenta


A színt egy kimerítő és hosszadalmas folyamat után választották ki, amelynek során színszakértők tucatjai ültek le elemezni a különböző trendeket és világeseményeket, hogy olyan színt válasszanak, amely pontosan képviseli ezeket az eseményeket. A trendek, amelyekből inspirációt merítenek, gyakran a divat, a művészet, a dizájn, a film, valamint az új életstílusok és a népszerű úti célok világából származnak. A tökéletes árnyalat megtalálásához ezek a színszakértők az új technológiákban, anyagokban, textúrákban, a közösségi médiában, sőt még az olyan sporteseményekben is inspirációt találnak, mint a világbajnokság. Egyszóval olyan referenciákban keresnek inspirációt, amelyek a lehető legtöbb emberre hatnak. A popkultúra különböző területei.



A Pantone® (a világ vezető színszervezete) szerint a Viva Magenta a természetben található vörös árnyalatokból ered, konkrétan a cochineal színéből, amely az egyik legértékesebb természetes színezék, valamint az emberiség által eddig ismert egyik legerősebb és legvilágosabb szín. Ez a szín a természet erőinek megidézésével hivatott lelkünket felpezsdíteni, segítve bennünket belső énünk megerősítésében. Egy olyan világban, amelyet a technológia ural, a Pantone® felismerte a külvilággal való kapcsolat iránti széleskörű igényt, és ezt ezzel az egyedi és különleges árnyalattal fejezte ki. A Viva Magenta az erő és az élet új jelének hivatott lenni. Merész és határozott színként ez a szín túláradásával a jelenlegi új társadalmi narratíva örömteli és optimista ünneplését segíti elő. 2023 a felhatalmazás, az öröm, a kísérletezés, az önkifejezés éve... az élet lelkes ünneplésének és egy befogadóbb világért való kiállásnak az éve.


viva magenta


Az egyik módja annak, hogy ezt az egyedi színt beépítsük az életünkbe, a lakberendezés. Az otthonunk olyan színekkel való díszítése, amelyek minket képviselnek, az egyik módja annak, hogy egy teret otthonná tegyünk. A Viva Magenta az erő és a felhatalmazás üzenetét hordozza, amelyre érdemes időről időre emlékezni. Éppen ezért a mindennapi életünkbe való integrálása megváltoztathatja cselekedeteinket, ezáltal javíthatja életünket, és előrébb vihet minket azon az úton, hogy azzá váljunk, akivé szeretnénk.



Mivel a Viva Magenta egy olyan vibráló szín, fennáll a veszélye, hogy túlságosan is uralja otthonunkat, és ahelyett, hogy az a kis hangsúly lenne, amit szeretnénk, fejfájás forrásává válhat. Az Adamnál azt javasoljuk, hogy kis adagokban építsük be. Ha egyetlen falat festünk ilyen színűre, az bármelyik helyiséget feldobja, anélkül, hogy fárasztóvá válna. A merészebb megjelenés érdekében a mennyezetet is festheti Viva Magenta színűre, a szoba többi részét pedig hagyhatja fehéren. Egy másik módja a beépítésének az ajtók vagy ablakkeretek festése. Ez egy váratlan és szórakoztató módja annak, hogy egy kis színt vigyünk be otthonunkba anélkül, hogy tolakodó lenne.



Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy a Viva Magenta színt tartósan be akarjuk vezetni otthonunkba, akkor kipróbálhatjuk azt is, hogy a ház különböző helyiségeiben a termékcsalád virágait használjuk, és megnézzük, hogyan érezzük magunkat a színnel kapcsolatban. Ha néhány nap után, miután a Viva Magenta színével körülvettük magunkat, úgy döntünk, hogy ez a kedvenc színünk, a legegyszerűbb módja annak, hogy mindennapjaink részévé tegyük, ha megrendeljük online kalkulátorunkban, a többit pedig az Adamra bízzuk.





0 hozzászólás
bottom of page