top of page
  • Szerző képeAdam

A Bolt alapítója, Markus Villig és a Presto Ventures 1 millió eurót fektetett az Adam platformba


Adam alapítók

Minőségi és megfizethető szobafestőt találni, aki ráadásul jó áron fest, egészen a közelmúltig szinte emberfeletti feladat volt. Az Adam nevű cseh startup cég megoldást talált a hosszú várakozási időre és a kusza árlistákra - már másnapra tudnak egy megbízható festőt biztosítani. Az Adam most meggyőzte a befektetőket az eredményeivel. Összesen 1 millió euró befektetést kapott a Presto Ventures cégtől és a Bolt alapítójától, Markus Villigtől.


Az Adam alapítói, Roman Sysel és Jakub Dvorak hat évvel ezelőtt találkoztak a Bolt nevű észt kisvállalatnál. Ők segítettek abban, hogy a kezdetben ismeretlen startup jelentősen növekedjen és Európa egyik legsikeresebb technológiai cégévé váljon. Ezután otthagyták felsővezetői pozícióikat, hogy megalapítsák saját startupjukat, az Adam-ot, amely összeköti az ügyfeleket minőségi munkát végző szobafestőkkel.

"A hagyományos mesterségeknek egyértelműen modernizálásra van szüksége. De senki sem oldotta meg egyszerre mindhárom kritikus tényezőt - a minőséget, az elérhetőseget és az árat. A festőkkel kezdünk, de hamarosan más szakmákkal is szeretnénk bővülni. Az az elképzelésünk, hogy egy nap egy egész házat építhetünk az Adam-on keresztül" - kommentálja Roman Sysel, az Adam startup társalapítója.


A startup lenyűgözte a befektetőket eddigi eredményeivel, ambiciózus terveivel és termékével. A platform a bonyolult szakmai árlistákat egy egyszerű, átlátható online kalkulátorral helyettesíti, amely azonnal megmutatja az ügyfélnek a festés becsült költségét, a vevő pedig egy kattintással meg is rendelheti a festő szolgáltatásait. Az Adam ezután összekapcsolja az ügyfelet egy olyan festővel, aki a kívánt időpontban és helyszínen elérhető. A festés akár már másnap elkezdődhet. A jó mesteremberek számára az Adam-mal való együttműködés több munkát és így összességében több havi bevételt jelent.


Indulása óta az Adam platform több ezer lakás, ház, iroda és egyéb helyiség, például iskolák, éttermek és társasházak helyiségeinek festésében segített. A vállalat éves forgalma idén csaknem ötszörösére nőtt, és a vállalat pozitív bruttó árrést ért el.


Most a Presto Ventures fektet be az Adam startupba, a Bolt alapítójával, Markus Villiggel együtt. Markus és az Adam alapítópárosa szorosan együtt dolgoztak a Boltnál töltött időszakuk alatt, amikor részesei voltak a cég unikornissá válásának.


“Markus tapasztalata egy milliárd dolláros platform felépítésében, valamint a Presto csapat támogatása es háttere fontos szerepet fognak játszani az Adam fejlődésében. Ezért választottuk ezt a két partnert az ajánlatok közül. Nagyon várjuk már ezt az együttműködést" - mondta Jakub Dvořák, az Adam startup társalapítója.


"Az Adam egy nagyszerű termék, amely megoldja az ügyfelek és a szakmunkások legnagyobb problémáit. Roman és Jakub a Boltnál rengeteg tapasztalatot szerzett , abban, hogy hogyan lehet külföldön gyorsan és hatékonyan terjeszkedni. Bár a szakmunkások piaca összetett, egyben hatalmas globális lehetőséget is jelent. Az erős üzleti modell és az országok közötti nagyszerű kivitelezés megkülönbözteti az Adam-ot az összes olyan startup cégtől, amelyeknek ebben a szegmensbe már beletört a bicskája" - kommentálta a befektetést Roman Nováček, a Presto Ventures partnere.


Az Adam startup a jövőben más szakmák indítását tervezi. "Biztosan nem maradunk meg csak a szobafestésnél, de jelenleg a nemzetközi növekedés a prioritás" - kommentálja Roman Sysel. Az Adam a befektetéseit elsősorban arra fogja felhasználni, hogy megerősítse pozícióját, mind a meglévő piacokon (Magyarország, Cseh Köztársaság, Szlovákia, Lengyelország, az Egyesült Királyság és Írország), mind pedig arra, hogy új piacokon terjeszkedjen (jelenleg Spanyolországban indítja működését).


"Ahogyan korábban a taxi iparága, az építőipari szolgáltatások sem működnek ideálisan sehol a világon, így lehetőség nyílik a jobb szolgáltatás nyújtására. A Romannal és Jakubbal való korábbi, hosszú ideje tartó együttműködésünk alapján úgy vélem, hogy az Adam csapata képes egy ilyen szolgáltatást felépíteni és bővíteni, ezért is fektettem be a cégbe" - teszi hozzá Markus Villig, a Bolt alapítója és vezérigazgatója.


0 hozzászólás
bottom of page