top of page
  • Szerző képeAdam

A Bolt korábbi vezetői megreformálják a magyar szobafestők piacát az Adam platform létrehozásával

A zavaros árlisták és a hosszú várakozási idő már a múlté. A Bolt korábbi vezetői, Jakub Dvorak és Roman Sysel úgy döntöttek, hogy modernizálják a szobafestést, és egy olyan platformot hoznak létre, amelyen keresztül néhány kattintással már másnap szakképzett festőt találhatsz. Most Magyarországra jöttek, hogy kihívják a többi nagy versenytársat, és kivívják helyüket az magyar piacon.


Adam, platform, szakember, festő, szobafestő, keresés, árajánlat, minőségi, megbízható, startup

Roman Sysel és Jakub Dvorak ott volt a Bolt nevű észt start-up indulásánál, amely az egyik legnagyobb Európában. Sysel 2015-ben csatlakozott a Bolthoz a közép-európai régió első alkalmazottjaként, és közvetlenül az alapító Markus Villiggel dolgozott együtt. Dvorak néhány hónappal később csatlakozott a startuphoz. Együtt hozzájárultak a Bolt gyors növekedéséhez az egész közép- és kelet-európai régióban.


A Bolt sikere arra ösztönözte őket, hogy saját ötletekkel álljanak elő, így a személyszállítás után úgy döntöttek, hogy modernizálják a szobafestést. Létrehozták az Adam platformot, hogy összekapcsolják az ügyfeleket a tapasztalt festőkkel. A hosszú várakozási időt és a bonyolult árlistákat egy egyszerű, átlátható online kalkulátor váltja fel, amely azonnal megjeleníti a munka becsült árát, és lehetővé teszi, hogy az ügyfél egyetlen kattintással elküldje a kérését. Ezt követően az Adam összekapcsolja az ügyfelet egy olyan festővel, aki a kívánt időpontban és helyszínen elérhető lesz. A platform már sikeresen működik a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában, Lengyelországban, Írországban és Nagy-Britanniában.


"A festészeti szolgáltatások jövőjét építjük. Látunk néhány hiányosságot az magyar piac működésében. A festést gyakran hosszú időre előre meg kell szervezni, a szolgáltatások drágák, és az árat nem mindig egyeztetik előre az ügyféllel. Ez volt a helyzet azokban az országokban is, ahol már működünk, ezért folyamatosan javítjuk az egész folyamatot, és igyekszünk olyan platformot létrehozni, amely megfelelően működik mind az ügyfelek, mind a festők számára. A magyar piacra való terjeszkedés mindenképpen kihívás, de az eredmények azt mutatják, hogy jó lépés volt, és hisszük, hogy a platform Magyarországban is sikeres lesz" - kommentálja Jakub Dvorak társalapító.


Magyarországon a cég Budapesten indult el, és a www.adamfestes.hu domainen lehet érdeklődni a szolgáltatásról. Az indulást egy kísérleti időszak előzte meg, melynek során a platform több száz sikeres megrendelést dolgoztunk fel.


"Tisztában vagyunk azzal, hogy egy nagyon versenyképes piacra érkezünk, amely tele van olyan platformokkal, amelyek első látásra hasonlónak tűnhetnek a miénkhez. Mégis úgy látjuk, hogy a jelenlegi platformok valójában nem jelentenek jelentős hozzáadott értéket sem az ügyfelek, sem a szolgáltatásaikat kínáló szakemberek számára. Az ügyfeleknek továbbra is időt kell tölteniük azzal, hogy az ár-ajánlatok áradata között keressék az ideális szakembert, míg a szakembereknek szintén időt kell tölteniük azzal, hogy ajánlatokat küldjenek a szolgáltatásaikat kérő összes ügyfélnek. Mi szeretnénk ezt a lehető legkönnyebbé tenni mindkét fél számára. Ez azt jelenti, hogy az ügyfelek előre látják a végleges árat, és egyetlen kattintással leadhatják a megrendelést, míg a festők csak azzal foglalkoznak, amihez a legjobban értenek, és ami pénzt hoz nekik - a festéssel. Adam alapvetően az egész adminisztrációt, a kommunikációt és a számlázást is elintézi majd" - mondja Roman Sysel társalapító a platform versenyelőnyéről és arról, hogyan tervezik biztosítani pozíciójukat a magyar piacon.


0 hozzászólás
bottom of page